Spring til indhold
Forside

Hvad er DM i Scienceshow?

DM i Scienceshows har, som navnet fortæller, til formål at kåre Danmarks bedste Scienceshow. Det er Scienceshows fra de danske universiteter, der kæmper om titlen i de to discipliner ‘Show’ og ‘Workshop’. Det er gratis for publikum både at overvære showkonkurrencen og selv at få fingrene i fysik- og kemiforsøg til workshopkonkurrencen. Det vigtigste formål med begivenheden er at lave nogle lærerige, sjove og interessante shows og workshops for publikum. Alle de deltagende shows vision er at udbrede naturvidenskaben og gøre den forståelig for alle. 

DM i Scienceshow afholdes en gang om året, en lørdag i foråret. De danske universiteter skiftes hvert år til at afholde begivenheden, og DM flytter derfor rundt mellem Aalborg, Aarhus og København.  

For de deltagende shows er der også en anden vigtig grund til at samles hvert år, nemlig vidensdeling. Indenfor naturvidenskaben sker der hele tiden nye fremskridt, og som scienceshows stræber vi efter at udvikle og forbedre os. Ved at være sammen i en weekend, har vi rig mulighed for at diskutere hvordan gamle forsøg kan forbedres, og hvordan nye forsøg kan udvikles. Vi får også muligheden for at diskutere, hvordan man driver en organisation som vores, og hvordan man kan forbedre det administrative. Med os hjem tager vi nye venskaber og et betydelig større netværk, der kommer os til gode, når vi i løbet af året har brug for gode råd i forskellige sammenhænge.

Hvor og hvornår er der DM i Scienceshow?

De danske scienceshows består af studerende fra danske universiteter, der brænder for at formidle naturvidenskab på en sjov og anderledes måde.

Lokationen skifter fra år til år, men arrangementet er en årlig tilbagevendende begivenhed.